Skyss har ulike digitale skjermer hvor aktuell og oppdatert informasjon knyttet til det å reise kollektivt formidles der kundene er. Skjermene skal også være en støtte for markedskampanjer og informasjon i andre kanaler. De finnes i formatene enkel stående og enkel liggende. For stående enkel er det også eget oppsett for film. Bildeformater må være jpg. Videoformatet må være WMW (MOV for buss).


Forskjellige formål

Vi skiller mellom informasjonsskjermer (nyheter, kampanjer), skjermer med ruteinformasjon og skjermer med kart.


Skyss har plassert ut informasjonsskjermer på følgende steder:

Terminaler: Bergen busstasjon, Åsane terminal, Birkelandsskiftet terminal og Lagunen terminal. Kundesenter: Bergen busstasjon (Nonneseter). Transportmiddel: På Bybanen, flere busser og om bord på hurtigbåtene.


I tillegg har Skyss skjermer med ruteinformasjon på følgende steder:

Terminaler: Bergen busstasjon, Åsane terminal, Birkelandsskiftet terminal og Lagunen terminal. Kundesenter: Bergen busstasjon/Nonneseter. I tillegg til dette har Skyss skjermer på Bergen busstasjon som viser terminalkart med perrongoversikt.


Materiellfrist

Nytt materiell ønskes mottatt 2-3 virkedager før publiseringsdato.


Språk

På digitale informasjonsskjermer skal bokmål benyttes. Unntaket er informasjonsskjermer på hurtigbåtene. Disse skal være på nynorsk.Bruk av informasjonsskjermer

Digitale skjermer benyttes for å informere de reisende på Skyss terminaler, transportmidler og på vårt kundesenter. De finnes i stående og liggende formater. For stående enkel skjerm er det også eget oppsett for film.


Stående skjerm – enkel

Oppløsning: Full HD 1080 x 1920px


Liggende skjerm – par (dobbel)

Oppløsning: Full HD 3840 x 1080px (leveres som ett bilde).


Stående skjerm – enkel med film

Oppløsning: Full HD 1080 x 1920px


Bybane, buss og båt

1280 x 720px